WHO'S THAT GIRL ? / PROEVERIJEN VAN WIJN EN SPIJS / CURSUSSEN WIJN EN SPIJS / ADVIES WIJN EN SPIJS / GUESTBOOK / CONTACT / HOME
 
Who's that girl?  

Hart, ziel en zaligheid.
Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met wijn en ik begreep al gauw dat wijn en het genot van geslaagde eetcombinaties daarbij speciaal en belangrijk is voor velen.
Op mijn veertiende ontdekte ik het plezier in koken en het geluid van genietende mensen aan tafel.
Tegenwoordig deel ik mijn gastronomische kennis. Met veel plezier en heel mijn ziel en zaligheid.

Hagelslag met zilveruitjes of ham?
Het combineren van vanalles begon al veel eerder. Wie had me kunnen vertellen dat chocola met kalkoenvlees in Mexico al heel lang heel normaal is toen ik als klein meisje smulde van hagelslag met ham op brood? Ik moet toegeven; de combinatie van hagelslag met zilveruitjes was wat minder....., maar ja, de toon was al gezet toen ik 5 jaar was.

Passie en talent
Toen ik merkte dat niet iedereen kennis van wijn en ander lekkers als iets vanzelfsprekends ervaart en soms zelfs ziet als iets engs of moeilijks, maar wel van wijn en spijs wil genieten ging ik steeds meer kennis vergaren, proeven, vergelijken en combineren. Ik mocht altijd en overal de wijn kiezen en keuren.
Bij alles wat ik eet denk ik na over welke wijn we daarbij zullen nemen en bij iedere wijn direct aan mooi te combineren gerechten daarmee. Al uit de beroepskeuzetest van de middelbare school (wie gelooft daar nou in?) was deze richting overduidelijk en na mijn eerste wijncursus was ik niet meer te stoppen.

Vandaag de dag verzorg ik proeverijen, workshops, wijncursussen, gespecialiseerde GastroniMi-lessen, lessen over olijfolie en leer ik horecapersoneel hoe je optimaal met wijn- en menukaarten en gasten om kunt gaan. Ik schrijf daarnaast ook veel : niet alleen over wijn, maar ook recepten. “Wat heb jij een leuk beroep!”, hoor ik vaak, en dat is inderdaad zo. Altijd enthousiaste, blije en genietende mensen om me heen..

 

GastronoMi
who’s that girl?

that’s me! Mireille, GastronoMireille..
Hart, ziel en zaligheid. Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met wijn en ik...
Lees verder
Proeverijen van Wijn
en Spijs

Een proeverij van wijn en spijs kan voor iedereen, overal en altijd!
Op ongedwongen wijze vergroot je kennis van wijn... Lees verder
Cursussen over wijn
en spijs

De Engel van Bacchus geeft en
schrijft cursussen als geen ander.
De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Of je nou gewoon een goed glas...

Lees verder
Advies in Wijn en Spijs
Iedere situatie nodigt uit voor speciaal advies als het om wijn gaat. Of je nu thuis een geweldig menu hebt waarbij de wijn de puntjes op de i moet zetten... Lees verder
Freelance
de Engel van Bacchus werkt Freelance als Vinoloog en kok voor ondermeer Kookscholen, Wijnimporteurs, Hotels en Restaurants, Wijnwinkels en Slijterijen, Keukencentra, Tijdschriften,Evenementenorganisaties, Teambuilders, te drukke collega’s en iedereen die particulier of zakelijk graag eens een privé kok en wijnspecialist in huis wil hebben.
 
EXLUSIEVE PROEVERIJEN, CURSUSSEN, VERKOOP EN ADVIES VAN WIJN & SPIJS
de Engel van Bacchus GastronoMi, Postbus 254,1110 AG Diemen / 06-49716553 / vraag@engelvanbacchus.nl