WHO'S THAT GIRL ? / PROEVERIJEN VAN WIJN EN SPIJS / CURSUSSEN WIJN EN SPIJS / ADVIES WIJN EN SPIJS / GUESTBOOK / CONTACT / HOME
 
Proeverijen van Wijn en Spijs  

Een proeverij van wijn en spijs kan voor iedereen, overal en altijd! Op ongedwongen wijze vergroot je je kennis van wijn en je bewustzijn van je smaak.

Alleen wijn of ook een hapje?
Je kunt eigenlijk alle kanten op: alleen wijn proeven, zodat je je echt concentreert op de smaak van de wijn, maar het kan ook erg leuk zijn om wijn te proeven vergezeld van een hapje dat daarbij erg lekker is of juist niet. Door de smaak van de hapjes heb je altijd wel een associatie met iets dat je zelf graag maakt of in een restaurant bestelt, waardoor je dus ineens weet welke wijn daar lekker bij is en waarom.
Hierdoor ga je steeds bewuster om met het kiezen van wijn bij je eten, uit of thuis.

De Wijde wereld in...
De wijnen die je te proeven krijgt kunnen overal vandaan komen en kunnen ook altijd een thema hebben. Zo kun je bijvoorbeeld alleen voor Spaanse wijn kiezen, of alleen voor wijn geproduceerd in de oude wereld landen. Een bepaald productie-gebied kan onder de loep worden genomen, maar je kunt ook kiezen voor een specifieke druif, en dan bijvoorbeeld 10 verschillende wijnen proeven die gemaakt zijn van bijvoorbeeld alleen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tempranillo of Primitivo om maar wat te noemen.

Iedere reden voor een proeverij is een goede!
- Gewoon voor de gezelligheid met vrienden, collega’s of gewaardeerde zakenrelaties.
- Als incentive
- Als onderdeel van een vrijgezellenfeest.
- Als cadeautje aan iemand of een groep
- Als aanvullig op je catering of je eigen kookclub of wijnclub
- Voor je horecapersoneel bij het ingaan van de nieuwe wijnkaart en menukaart
- Om wat meer te leren over proeven, een bepaalde streek, druif of soort wijn

Een proeverij organiseren
Iedere proeverij is anders, en wordt helemaal op maat verzorgd. Ga van ongeveer 12 tot 14 personen uit, of een veelvoud daarvan. Voor een selecte groep van 4 personen maak ik natuurlijk graag een uitzondering... Verzin wat je leuk lijkt, of laat je verrassen door mij. Maak een keuze voor alleen vineuze of ook culinaire verzorging en dan is het alleen nog maar een kwestie van een afspraak maken en een leuke locatie regelen. Dat kan bijna overal; bij je thuis, in je tuin, in je vergaderruimte, in je favoriete restaurant, op een boot, in een oude kerk....., wat voor een plek je maar wilt

De kosten
Ook de kosten zijn natuurlijk flexibel en afhankelijk van thema en invulling. Een proeverij van 7 wijnen met perfect passende culinaire combinaties die in de vorm van mooie amuses of fingerfood de revue passeren kan al vanaf € 35,-- per persoon. Zo’n proeverij duurt ongeveer twee en eenhalf uur en is middag- of avondvullend. Ga hierbij uit van 12 personen.
Wil je meer?
Dat kan! Als je meer wijn wilt doen we gewoon meer soorten wijn en passende begeleiding en wil je alleen wijn en geen liflafjes, dan praten we natuurlijk weer over iets anders. Ook een leuke keuze is om met je groep omder mijn begeleiding de hapjes te verzorgen in de vorm van een workshop zodat de betrokkenheid bij voorbaat al groot is..

Herinnering
Als vanzelfsprekend krijg je bij iedere proeverij duidelijke omschrijvingen van de wijn, de mogelijkheid voor proefnotities en passende uitdagende recepten als herinnering.

 

 

GastronoMi
who’s that girl?

that’s me! Mireille, GastronoMireille..
Hart, ziel en zaligheid. Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met wijn en ik...
Lees verder
Proeverijen van Wijn
en Spijs

Een proeverij van wijn en spijs kan voor iedereen, overal en altijd!
Op ongedwongen wijze vergroot je kennis van wijn... Lees verder
Cursussen over wijn
en spijs

De Engel van Bacchus geeft en
schrijft cursussen als geen ander.
De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Of je nou gewoon een goed glas...

Lees verder
Advies in Wijn en Spijs
Iedere situatie nodigt uit voor speciaal advies als het om wijn gaat. Of je nu thuis een geweldig menu hebt waarbij de wijn de puntjes op de i moet zetten... Lees verder
Freelance
de Engel van Bacchus werkt Freelance als Vinoloog en kok voor ondermeer Kookscholen, Wijnimporteurs, Hotels en Restaurants, Wijnwinkels en Slijterijen, Keukencentra, Tijdschriften,Evenementenorganisaties, Teambuilders, te drukke collega’s en iedereen die particulier of zakelijk graag eens een privé kok en wijnspecialist in huis wil hebben.

 

 
EXLUSIEVE PROEVERIJEN, CURSUSSEN, VERKOOP EN ADVIES VAN WIJN & SPIJS
de Engel van Bacchus GastronoMi, Postbus 254,1110 AG Diemen / 06-49716553 / vraag@engelvanbacchus.nl