WHO'S THAT GIRL ? / PROEVERIJEN VAN WIJN EN SPIJS / CURSUSSEN WIJN EN SPIJS / ADVIES WIJN EN SPIJS / GUESTBOOK / CONTACT / HOME
 
Cursussen over wijn en spijs  

De Engel van Bacchus geeft en schrijft cursussen als geen ander.

De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Of je nou gewoon een goed glas en ander lekkers waardeert en daardoor nieuwsgierig bent geworden, je beroepsmatig met wijn en spijs hebt te maken, of met een groep eens wat wilt ondernemen, noem het en het kan

De Basiscursus
Deze les voor omvat 5 lessen van ongeveer drie uur. Je leert proeven, je bewustzijn van wat je proeft groet en je leert je smaak kennen.
De Basis begint bij druiven en wijnen van 1 druif gemaakt. Dan gaat de weg door Frankrijk, Spanje, Italië en de Nieuwe Wereld. Verder komt smaak en smaakbeleving aan bod en tot slot volgt een kleine test om te kijken wat je nu eigenlijk al allemaal weet, kent en herkent.
Daarbij heb ik een duidelijke syllabus geschreven, waarin je een en ander nog vaak in je leven zult gaan nazoeken.

Na de basis
Dan zijn er natuurlijk verschillende specialisatie lessen. Een druivensoort bijvoorbeeld en diens smaak in de verschillende wijnproducerende landen, of een specifiek gebied met typische druiven en wijn en mischien ook aanverwante gastronomische lekkernijen.

Workshops in Wijn & Spijs.
In de workshops Wijn en Spijs gaan we zeer gedetaillerd in op smaak van wijn en gerechten.
In praktijk gaan we ervaren wat we in theorie hebben geleerd. Al na een eenmalige workshop ga je goed beslagen ten ijs bij iedere volgende keer dat je je wijn kiest bij je eten.
Uiteraard kan ik je als onervaren wijnproever veel leren in zo’n workshop, echter enige basiskennis en ervaring is een groot voordeel.

Voor de Horeca professional.
Bij iedere nieuwe wijn- en menu kaart in een restaurant is het van groot belang dat het bedienend personeel de goede en slechte combinaties kent zodat de gasten optimaal bediend kunnen worden en met een voldaan gevoel weer naar huis gaan om een volgende keer weer terug te willen komen.
Speciaal voor het bedienend personeel in de Horeca heb ik een cursus gemaakt waarbij in 2 lessen van 3 uur een compleet enthousiast team bewust achter de wijn- en menukaart komt te staan.

Olijfolie
Helemaal nieuw is een olijfolie cursus. Je leert olie proeven en maakt kennis met de veelzijdigheid, specifieke karakterts, voedingswaarde en toepassingen van verschillende soorten olie uit alle windstreken van Italië. Uiteraard wordt er ingegaan op combinaties met verschillende kwaliteiten en smaken van balsamici.

 

GastronoMi
who’s that girl?

that’s me! Mireille, GastronoMireille..
Hart, ziel en zaligheid. Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met wijn en ik...
Lees verder
Proeverijen van Wijn
en Spijs

Een proeverij van wijn en spijs kan voor iedereen, overal en altijd!
Op ongedwongen wijze vergroot je kennis van wijn... Lees verder
Cursussen over wijn
en spijs

De Engel van Bacchus geeft en
schrijft cursussen als geen ander.
De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Of je nou gewoon een goed glas...

Lees verder
Advies in Wijn en Spijs
Iedere situatie nodigt uit voor speciaal advies als het om wijn gaat. Of je nu thuis een geweldig menu hebt waarbij de wijn de puntjes op de i moet zetten... Lees verder
Freelance
de Engel van Bacchus werkt Freelance als Vinoloog en kok voor ondermeer Kookscholen, Wijnimporteurs, Hotels en Restaurants, Wijnwinkels en Slijterijen, Keukencentra, Tijdschriften,Evenementenorganisaties, Teambuilders, te drukke collega’s en iedereen die particulier of zakelijk graag eens een privé kok en wijnspecialist in huis wil hebben.
 
EXLUSIEVE PROEVERIJEN, CURSUSSEN, VERKOOP EN ADVIES VAN WIJN & SPIJS
de Engel van Bacchus GastronoMi, Postbus 254,1110 AG Diemen / 06-49716553 / vraag@engelvanbacchus.nl